1-پس از کسب اجازه از پزشک معالج و پرستار مربوطه هرچه زودتر از تخت برخیزید و قدم بزنید . این کار باعث گردش خون بهتر و پیشگیری از لخته شدن خون در عروق شما می شود.
2-قبل از برخواستن از تخت جهت جلوگیری از افت فشارخون ، سرگیجه و افتادن ابتدا نیم ساعت روی تخت بنشینید، سپس 15 دقیقه لب تخت بنشینید و پای خود را آویزان نمائید.
3- به محض کسب اجازه از پزشک معالج و پرستار مربوطه ، شروع به نوشیدن مایعات نمائید(شروع تغذیه با آب گرم یا چای ولرم) این عمل باعث جلوگیری از سردرد پس از بی حسی موضعی از کمر می شود.
4-پس از عمل سزارین بالاخص مواردی که از کمر بی حس شده اند نوشیدن 15-20 لیوان مایعات جهت پیشگیری از سردرد و افزایش شیر ضروری است.
5-روز سوم پس از عمل استحمام نمائید. (قبل از حمام پانسمان روی زخم باید کنده شود) روی ناحیه عمل کیسه و لیف نکشید بلکه با دست تمیز روی ناحیه عمل کف صابون مالیده و ابکشی نمائید و با گاز استریل یا دستمال تمیز ناحیه را خشک نمائید.
6-ده روز پس از عمل جهت کشیدن بخیه ها به پزشک جراح خود مراجعه نمائید.
7- در صورت مشاهده ترشحات چرکی یا خونابه یا تورم و قرمزی سریعاً با پزشک معالج یا بیمارستان تماس بگیرید.
8-در صورت مشاهده تب، خونریزی شدید ،درد قفسه سینه ،تنگی نفس ،افزایش حاد ضربان قلب، احتباس ادراری ، سوزش ادرار یا تکرر ادرار با پزشک معالج یا بیمارستان تماس بگیرید.
9-جهت جبران خون از دست رفته ، تعادل فشارخون ، جلوگیری از سرگیجه و افزایش حجم شیر مایعات فراوان طبیعی بنوشید.
10-رژیم غذایی شما در منزل باید غنی از پروتئین (گوشتها و ...) لبنیات و سبزیجات و میوه باشدولی مراقب باشید دچار یبوست نشوید.در روزهای اول پس از عمل سوپ با روغن زیتون بهترین غذای پیشنهادی است.
11- از خوردن کاچی پرهیز نمائید چون شدیداً نفاخ است.
12-توجه داشته باشید انواع خوراکی طبیعی برای شیرمادر مفید است (حتی ماست –میوه-کاهو-سبزی-سیر-پیاز و ...)
13-هر روز استحمام نمائید ولی نوک سینه خود را زیاد نشوئید چون دچار شقاق می شوید.
14-بهتر است از توالت فرنگی استفاده نمائید.
15-با تغذیه صحیح و مصرف کافی سبزی و میوه از یبوست پیشگیری نمایید(انجیر خیس کرده-برگه هلو و زردآلو –روغن زیتون-گلابی –کیوی-سبزیجات و ... ملین هستند)
16-آموزشهای داده شده در مورد شیر دهی را کاملا رعایت فرمائید.
17-افسردگی خفیف پس از زایمان امری طبیعی است که در چند روز آینده رفع خواهد شد. جهت رفع سریعتر این مشکل از بستگان درجه یک ،کادر بیمارستان یا روانپزشک کمک بگیرید.
18-پس از تولد نوزاد در اسرع وقت، با پزشک خود در مورد روشهای جلوگیری از بارداری مشورت نمائید . چون 35 روز پس از زایمان قابلیت باروری شما بر می گردد و احتمال حاملگی مجدد وجود دارد. در جریان باشید که بهتر است بیش از 2 بار سزارین نشوید چون احتمال خطر بالا تر می رود.
19-گروه خون خود را بخاطر بسپارید.
20-هرگونه مشکل در زمینه عمل انجام شده و شیردهی و ... را با ما در میان بگذارید.
واحد پیگیری و رسیدگی به شکایات بیمارستان بوعلی منتظر انتقادات و پیشنهادات شماست